Prvaci okitili jelku prijateljstva

Iz Kovačice je i ove godine poslata poruka zajedništva, međusobnog poštovanja i tolerancije. Jelku prijateljstva su i ove godine kitili svi prvaci iz opštine Kovačica.

Prvaci iz opštine Kovačica, njih 220 okitilo je na trgu u centru Kovačice svoju jelku prijateljstva. Ovaj događaj šestu godinu za redom organizuje opština Kovačica u saradnji sa osnovim školama i Predškolskom ustanovom “Kolibri”.

Na početku programa deci se obratio predsednik opštine Kovačica Jaroslav Hrubik. Istakao je, da je ovo način da se pošalje snažna poruka, da je prijateljstvo jako bitno, i da što više prijatelja imamo, to smo bogatiji.

Deca su ovim povodom donela svoje personalizovane ukrase na kojima su njihova imena i otisak šake. Bila je ovo prilika za sve prvake da učestvuju u posebnom i pažljivo napravljenom programu za njih a kroz program je decu vodila vaspitačica u PU „Kolibri“ u Kovačici a ovim povodom Baba mrazica, Valentina Babić koja je istakla, da ova manifestacija ima značaj ljubavi, iskrenih novogodišnjih želja i prijateljstva.

Svi đaci prvaci su za svoj trud nagrađeni onim što najviše vole – slatkišima a Opština Kovačica u decembru za sve mališane priprema još jedno iznenađenje. Pred Božić će deci podeliti personalizovane paketiće a čeka ih i pozorišna predstava.

Ova manifestacija bila je prava prilika da se iz Kovačice pošalje poruka prijateljstva, zajedništva, međusobnog poštovanja i tolerancije u veme darivanja i u oči božićnih i novogodišnjih praznika.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *