Humanitarna akcija „Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi“ još traje

U Gimnaziji “Mihajlo Pupin” u Kovačici posle duže pauze ponovo je organizovana humanitarna akcija “Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi“.

Članovi učeničkog parlamenta Gimnazije „Mihajlo Pupin“ u Kovačici u saradnji sa svojim profesorima su posle nekolikogodišnje pauze opet organizovali tradicionalnu humanitarnu akciju pod nazivom „Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi“.

Kako navodi članica učeničkog parlamenta, Gabriela Heđeš, akcija je osmišljena tako, da se ispred gimnazije donese odeća ili obuća koja nekome više nije potrebna, s druge strane onaj, kome je potrebna može slobodno da je uzme.

Prema rečima v.d. direktora kovačičke gimnazije, Miroslava Jurice, ova akcija ima veliki značaj jer je humanitarnog karaktera a pored toga, stvari koje nekome više nisu potrebne se ne bacaju, već će ih neko još koristiti a time doprinosi i čuvanju životne sredine.

Ovo nije jedina humanitarna akcija ove obrazovne ustanove. Tokom decembra će organizovati još jednu humanitarnu akciju. Prirediće se mala zabava za učenike, spremaće se kolači i čaj a biće postavljena i kutija u koju svako može da ubaci novac za humanitarne svrhe, navela je Gabriela Heđeš.

Akcija „Ako imaš donesi, ako nemaš odnesi“ u Gimnaziji „Mihajlo Pupin“ u Kovačici, trajaće do kraja ovog polugodišta.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *