Prijave za besplatan boravak penzionera u banjama u toku

Pored mnogobrojnih aktivnosti, u Opštinskom udruženju penzionera Kovačica u toku je prijavljivanje za besplatan boravak u banjama.

Opštinsko udruženje penzionera iz Kovačice sa svojim mesnim organizacijama novu, 2024. godinu otpočelo je sa pripremama raznih aktivnosti. Prema rečima Jana Korenja, predsednika Opštinskog udruženja penzionera Kovačica, pomenuto udruženje je već počelo sa pripremam za skupštinu, koja će se održati u martu. Takođe udruženje pomaže penzionerima oko vaučera, besplatnih banja i paketa, osiguranja, kao i nabavke ogreva, navodi Korenj. Neće izostati ni sportske i kulturne aktivnosti.

Od početka nove godine, počele su prijave za besplatan boravak u banjama, a prijave su moguće do 25. januara. Mogućnost prijave imaju svi penzioneri, koji imaju penziju do 39 850 dinara a ove godine se očekaju da će biti više od 50 mesta, kaže predsednik Opštinskog udruženja penzionera. Udruženje takođe pomaže penzionerima kako bi ostvarili pravo na vaučere a pored toga, svake godine deli pakete penzionerima koji ostvaruju pravo na njih. To su penzioneri koji ispunjavaju određene kriterijume, kao što je iznos penzije, godine starosti ali i drugi faktori a za pakete je takođe potrebno podneti zahtev.

Za prijave za besplatan boravak u banjama, potrebno je sa sobom poneti poslednji ček od penzije, zahtev i po mogućnosti dostaviti medicinsku dokumentaciju.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *