Obnova ambulanti i zdravstvenih stanica

U cilju poboljšanja zdravstvenih usluga kovačički dom zdravlja je tokom prošle godine radio na obnovi zdravstvenih stanica i ambulanti u opštini Kovačica.

Mnogobrojni, obimni građevinski radovi, nabavka nove medicinske opreme, kao i uvođenje vanstandardnih usluga, samo su neke od novina, koje su obeležile 2023. godinu u Domu zdravlja Kovačica. Prema rečima direktora ove zdravstvene ustanove, dr Sorinela Živojina tokom prethodne godine je urađeno mnogo toga. Pored novog, modernog rendgen aparata, kovačički dom zdravlja je dobio i sanitet za dijalizu, koji mnogo znači pošto ima puno pacijenata na dijalizi, dodaje dr Živojin. Takođe su dobili i tri nova ultrazvuka.

Što se tiče građevinskih radova, urađene su fasade skoro u svim selima, unutra kao i spolja. Kako navodi dr Živojin, uveli su dosta toga i od vanstandardnih usluga, kao naprimer ultrazvuk srca, manje hirurške intervencije, medicina rada, neurolog, endokrinolog, internista… Na ovaj način se rasterećuje i Opšta bolnica Pančevo, kaže direktor kovačičkog doma zdravlja.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *