Udruženje žena iz Kovačice – prvih sto godina

Udruženje žena Kovačica obeležilo je svoj 101. rođendan. Ovim povodom organizovale su Dan otvorenih vrata u svojim prostorijama u Kovačici i okupile brojne goste.

ZAJEDNO KA NOVIM USPESIMA

Snažne, nastavljaju uz nove članice i sadržajne projekte

Ana Stano, predsednica Udruženja žena iz Kovačice, rekla je da je veoma zahvalna na podršci Južnobanatskog okruga, lokalne samouprave, predsednika Hrubika i zamenika predsednika opštine Kovačica, Petra Višnjičkog, Turističke organizacije opštine Kovačica i svih članica koje su vredno radile da manifestacija prikaže sav sjaj rada i truda na očuvanju i unapređenju kulturne baštine kovačičkih Slovaka.

Marina Toman, načelnica Južnobanatskog upravnog okruga afirmisala je ovaj vid građanskog aktivizma, posebno ženskog udruživanja, i rekla da je to način na koji se ženska udruženja osnažuju i razvijaju.

Rođendanski poklon u skladu sa jubijelem

Rođendanski poklon – deo kovačičkog parka za 101 ružu za svaku godinu trajanja i po jedna za svaku narednu

Predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik, rekao je da je opština Kovčaica uprkos izazovnom vremenu za opštinsku kasu usled pandemije, uspela da održi stabilan budžet i po utvrđenom tempu od ranijih godina i ove godine za nevladine odrgnizacije i udruženja izdvojila značajna sredstva, i to samo u oblasti kulture 2.000.000 dinara. Konkretno, Udruženje žena Kovačica dobilo je projekat u visini od 100.000 dinara za svoj projekat, a dodatno je podržano i sa 100.000 dinara od Dunav osiguranja.

Podrška i od opštine Kovačica

Čitava zajednica podržala Dan otvorenih vrata

Manifestacioni turizam je vid turizma kakav upravo udruženja neguju i razvijaju, svedoči direktorka TOOK, Dragana Latovljev. Turistička organizacija opštine Kovačica pomogla je organizaciju Dana otvorenih vrata, a neizostavna podrška došla je i od Galerije naivne umetnosti i Osnovne škole Mlada pokolenja iz Kovačice.

Muzički program, izložba i iznenađenje – ROĐENDANSKA TORTA

Tokom Dana otvorenih vrata, otvorena je i izložba povodom 101. godišnjice od osnivanja udruženja. Na ovaj važan rođendan, pristigle su i brojne gošće iz južnobanatskog okruga, iz Vršca, Uljme, ali i iz naše opštine, Crepaje, Uzdina…

Kako je najavila Marina Toman, načelnica Južnobanatskog upravnog okurga, UŽ iz Kovačice dobiće svoj deo u Kovačičkom parku, gde će se posaditi 101 ruža, kao rođendanski poklon od opštine Kovačica.

Svake godine, biće posađena još jedna sadnica za svaku godinu trajanja jednog od najstarijeg udruženja na teritoriji Banata i Vojvodine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *