Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u Kovačici i Padini

Zaposleni u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine dolaze tri puta godišnje u opštinu Kovačica. U Kovačici i Padini su 25. januara bili ove godine prvi put.

Prva ovogodišnja akcija davanja krvi u Kovačici i Padini je organizovana u četvrtak 25. januara. Doktorka Milica Simeunović iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine navodi, da u opštinu Kovačica dolaze tri puta godišnje, odprilike na svaka 4 meseca. Prema njenim rečima, vađenje krvi nikako ne može da bude štetno, već naprotiv, korisno je i za onoga ko daje krv a itekako i za onoga kome je krv potrebna. Krv mogu dati sve zdrave osobe starosti od 18 do 65 godina i telesne težine preko 50 kg. Muškarci mogu davati krv na svaka tri meseca ili 12 punih nedelja a žene na 4 meseca, ili na 16 punih nedelja, dodaje dr Simeunović.

Članovi Opštinskog odbora Srpske napredne stranke su s u velikom broju odazvali akciji da daju krv u Kovačici. Potpredsednik Opštinskog odbora SNS-a Petar Višnjički kaže da mu je drago što su se članovi OO SNS odazvali u tako velikom broju da daju krv. U saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi odlučili da podrže ovu akciju koliko su bili u mogućnosti, pa osim što su dali krv, doneli su i poklone i osveženje za sugrađane, dobrovoljne davaoce krvi.

U prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, učestvovalo je 47 Kovačičana, dok je u Padini bilo 41 dobrovoljnih davaoca krvi.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *