Još jedna uspešna godina iza Galerije naivne umetnosti

Iza Galerije naivne umetnosti je još jedna uspešna godina. U novoj akcenat će biti na obeležavanju 100 godina od rođenja slikara Martina Jonaša.

U Galeriji naivne umetnosti u Kovačici tokom 2023. godine održane su mnogobrojne izložbe. Kako ističe direktorka ove kulturne ustanove, Ana Žolnaj Barca, pored izložbi koje su planirane u tom zdanju, održane su i mnogobrojne izložbe, koje su bile van plana i programa. To su uglavnom gostujuće izložbe. Tako su izlagali u Podgorici u Crnoj Gori, nakon toga su imali van programa i dve izložbe u Temišvaru: „Hromatske harmonije“ u privatnoj galeriji u Temišvaru i izložba u Palati Stefanija.

Svake godine, galerija organizuje i tradicionalne manifestacije, kao što je prolećni salon, ili oktobarski salon slika. Svaku izložbu prati bogati propratni katalog sa fotografijama slika, dodaje direktorka Galerije naivne umetnosti.

Izložbe u ovoj godini će početi u aprilu, prolećnim salonom slika. U maju mesecu GNU obeležava 100 godina od rođenja najpoznatijeg kovačičkog naivnog slikara Martina Jonaša. Tom prilikom biće organizovan okrugli sto na temu Martin Jonaš – prošlost, sadašnjost i budućnost a nakon toga će biti upriličena i izložba 100 grafika i slika na temu Martina Jonaša. Nakon toga sledi oktobarski salon slika, kao i mnoge druge izložbe.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *