Tradicionalan bal u Kovačici okupio preko 200 gostiju

U organizaciji Mesnog odbora Matice slovačke u Kovačici u subotu 27. januara održan je tradicionalni bal, koji je okupio oko 200 gostiju.

Tradicionalna zabava Mesnog odbora Matice slovačke u Kovačici organizuje se od 2000. godine i to u periodu kada svoje imendane slave Pavel i Marija. Ovogodišnja zabava okupila je veliki broj gostiju kako iz Kovačice tako i drugih mesta. Prema rečima podpredsednice MOMS Kovačica Ane – Andree Holik, gosti su se okupili u velikom broju, iz Kovačice ili i šire: Padine, Belog Blata, Hajdučice, Janošika, Aradca i drugih susednih sela. Zabavi su prisustvovali i predstavnici Mesnih odbora Matice slovačke iz drugih mesta.

Ovogodišnji bal počeo je minutom ćutanja za nedavno preminulog predsednika Mesnog odbora Matice slovačke u Kovačici Pavela Balaža. Goste je pozdravila podpredsednica Ana – Andrea Holik a zatim je usledio i kratak kulturno – umetnički program, nastupila je ženska pevačka grupa u okviru MOMS Kovačica, „Kovačičanke“.

Ni ove godine nisu izostali tombola, izbor najboljeg plesnog para, kao i izbor najsimpatičnijeg Pavela i najsimpatičnije Marije. S obzirom da je poseta bila i više nego dobra organizatori se nadaju da će ova zabava biti uspešna i narednih godina.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *