Besplatni specijalistički pregledi u Domu zdravlja Kovačica i ovog vikenda

Nastavlja se akcija preventivnih pregleda Doma zdravlja u Kovačici

U Domu zdravlja Kovačica je prošlog vikenda počela akcija besplatnih preventivnih specijalističkih pregleda. Ovog vikenda, akcija se nastavlja.

Prema rečima direktora ove zdravstvene ustanove, dr Sorinela Živojina, u subotu i nedelju će se vršiti pregledi štitne žlezde, tačnije hormoni štitne žlezde, i ultrazvuk štitne žlezde. Mamografije koje su ostale od prošle nedelje, radiće se naizmenično.

Pacijenti, kao i prošli put, treba da dođu ispred laboratorije, krv se vadi između 7 i 9 sati. Krv ne treba da vade oni, koji su unazad mesec dana bili već da kontrolišu hormone štitne žlezde, nego samo oni novi, ili oni, koji se već leče od štitne žlezde.

Kako navodi u nastavku dr Živojin, i ovog puta se očekuje veliki odziv, kao i prošle nedelje, s tim da će se ovog puta pregledi vršiti i u subotu, ne samo u nedelju.

Mole se pacijenti za strpljenje, svi će doći na red. U narednom periodu se planira nastavak ovakvih akcija, bili to specijalistički pregledi, ili opšti preventivni pregledi, kao što je merenje krvnog pritiska, EKG, određivanje šećera u krvi i tako dalje.

RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *