Škoda Fabia od šećerane za Dnevni boravak za osobe sa invaliditetom!

Dana 15. septembra dodeljeno je vozilo marke Škoda Fabia Dnevnom boravku za osobe sa invalidietom koji funkcioniše u okviru Centra za socijalni rad u Kovačici.

Naime, kako navodi direktorka Centra za socijalni rad, Dušanka Petrak, vozilo je boravku bilo preko potrebno usled svakodnevnih potreba za njim. Kucali su na mnoga vrata različitih organizacija, a na jedan dopis odgovorila je Fabrika šećera Sunoko pozitivnim odgovorom.

Društveno odgovorno poslovanje je zalog za budućnost

Svečanom uručenju ključeva prisustvovao je Ljubiša Radenković, direktor šećerane, Dušanka Petrak, direktorka Centra za socijalni rad i predsednik opštine Kovačica, Milan Garašević.

Svo troje su se obratili prisutnima i predstavnicima medija. Dušanka Petrak izrazila je zadovoljstvo što je Centar uspeo da se izboru za donaciju u vidu automobila, Ljubiša Radenković, direktor šećerane, govorio je o brojnim projektima koje MK grupa radi, a deo su njihove politike o društvenoj odgovornosti. Milan Garašević, predsednik opštine Kovačica, istakao je da opština izdvaja 5,5 miliona dinara svake godine i da podržava Centar za socijalni rad i Dnevni boravak u svakom mogućem vidu.

Korisnici boravka su izveli prigodan program za sve prisutne i predali poklone koje su sami napravili. Iza rada koordinatora Centra vidi se veliki uložen trud i rad koji je za poštovanje i divljenje.

Kako je istakao predsednik opštine, ovakva donacija je i više nego značajna, a pored toga primer je i dobre saradnje između privatnog i državnog sektora.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *