Devetnaest godina slikarstva Marine Petrik

Naivna umetnica Marina Petrik se slikarstvom bavi već 19 godina a od pre 10 godina, članica je i Galerije naivne umetnosti u Kovačici.

Marina Petrik, slikarstvom se bavi 19 godina a 10 godina je članica Galerije naivne umetnosti u Kovačici. Kako navodi Petrikova, slikarstvom je počela da se bavi još od malih nogu. Ljubav za slikarstvo i crtanje je otkrila je kao devojčica dok je još živela u Beogradu, kaže ova mlada umetnica i dodaje, da do današnjeg dana joj ne prođe ni jedan dan bez slikanja.

Na njenim slikama se može videti rad i svakodnevni život jednog običnog čoveka ili porodice, kao i slovački svadbeni i crkveni običaji. Na većini slika se mogu videti i klipovi kukuruza, pošto se njena porodica bavi i poljoprivrednom. Inspiraciju prolazi u svakodnevnim stvarima i aktivnostima a njena najveća podrška je upravo njena porodica, kaže Marina.

Iza sebe ima puno kolektivnih i 4 samostalne izložbe a njene slike biće izložene i u okviru tradicionalnog Prolećnog salona slika, čij organizator je Galerija naivne umetnosti u Kovačici.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *