“Zima sa knjigom” održana i u kovačičkoj opštini

Promocija nekoliko knjiga Slovačkog izdavačkog centra iz Bačkog Petrovca u okviru manifestacije „Zima sa knjigom“ održana je i u Padini i Kovačici.

Zima sa knjigom je tradicionalna manifestacija – ove godine sedamnaesta po redu – kojom u prvim mesecima nove godine Slovački izdavački centar iz Bačkog Petrovca promoviše svoja nova izdanja odštampana prošle godine. Prvog dana marta je pomenuti centar boravio u Padini i Kovačici.

Ove godine gosti su bili direktor Slovačkog izdavačkog centra Vladimir Valentik, kao i Katarina Pucovska i Miroslav Gašpar, čije su knjige bile promovisane. Slovački izdavački centar iz Bačkog Petrovca je izdao toko m prethodne godine 13 knjiga na slovačkom jeziku.

U okviru promocije knjige pripovetki za decu Miroslava Gašpara, deca iz recitatorske sekcije Opštinske biblioteke Kovačica ogranka u Padini su u ovom mestu priredila i kratak program.

Kao i svake godine, na kraju manifestacije, Slovački izdavački centar je poklonio Opštinskoj biblioteci Kovačica promovisane knjige.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *