U Kovačici posađeno 250 sadnica

U nedelju je Ekološki pokret opštine Kovačica u saradnji sa Odredom izviđača „Janošik“, fudbalskim klubom Slavija i opštinom Kovačica organizovao akciju sadnje drveća.

Ekološki pokret opštine Kovačica organizovao je akciju sadnje drveća. Kako navodi predsednik ovog pokreta, Vladimir Kuharik, posađeno je 250 sadnica više vrsta na tri lokacije: u centru, kod benzinske pumpe, kao i na putu Kovačica – Padina.

Sredstva za sadnju dolaze od limenki koje građani odlažu u kontejner namenjen za njihovo odlaganje radi dalje reciklaže. Organizaciju ove akcije je pomogla i opština Kovačica. Prema rečima Vladimira Kuharika, opština je EPOK-u izašla u suret i obezbedila učesnicima akcije osveženje.

Planova, ali i dobre volje ne manjka. Stalno je aktivna akcija pravilnog odlaganja elektronskog otpada, pa ukoliko građani žele, mogu da kontaktiraju mesnu zajednicu Kovačica kako bi taj otpad bio pravilno skladišten i dalje recikliran. Takođe, u planu je da se organizuje i veliko spremanje, odnosno, čišćenje Kovačice, a Kuharik je ovu priliku iskoristio da pozove sve zainteresovane da se priključe kako u organizaciji tako i u realizaciji same akcije. Veliko čišćenje biće organizovano nešto ranije, odnosno, tokom aprila meseca.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *