Prvenstvo Srbije u tandemima održaće se u Kovačici

Kovačica će 28. aprila biti domaćin prvenstva Srbije u tandemu za kuglašice.

Prvenstvo Srbije u tandemima za kuglašice u seniorskoj konkurenciji održaće se u Kovačici u nedelju 28. aprila 2024. godine. Na ovom prvenstvu učestvuju tandemi po ključu i to: Srbija grupa centar 6 i Srbija grupa Vojvodina 10.

U prvom delu svih 16 tandema igra po četiri seta po 30 hitaca na rezultat. Ukoliko dva ili više tandema imaju jednak rezultat, bolji je onaj koji ima bolji rezultat u čišćene a ako je i to isto onda ko ima manje promašaja, sledeći je kriterijum veći poslednji set, pa tako unazad.Takmičenje se održava u dva dela. U prvom delu svih 16 tandema igra na rezultat na sve četiri staze, u disciplini 30 hitaca mešovito. Dve igračice (tandem) naizmenično izvode po jedan hitac u četiri seta. U drugom delu osam prvoplasiranih igra na ispadanje u dva seta. Tandem izvodi hice naizmenično do kraja seta, redosled bacanja tandem sam odlučuje ko će početi igru. Slavija ima na ovom šampionatu dva tandema a glavni sudija na prvenstvu biće Tomaš Siroma iz Kovačice.

Prvenstvo Srbije u tandemima za kuglaše održaće se u Beogradu u nedelju 28. aprila 2024. godine. Na ovom prvenstvu učestvuje tandem kuglaša Doline iz Padine.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *