Treće mesto za pozorišnu trupu iz Uzdina

Pozorišna trupa „Todor Krecu Toša“ iz Uzdina je na ovogodišnjim Pozorišnim danima Rumuna iz Vojvodine osvojila treće mesto.

Ovogodišnji pozorišni dani Rumuna iz Vojvodine svečano su otvoreni 11. maja u Domu kulture „Dojna“ u Uzdinu kada je Pozorišna trupa „Todor Krecu Toša“ kao prošlogodišnji pobednik ovog pozorišnog festivala premijerno izvela svoju novu predstavu „Čovek sa ragom“ rumunskog pisca Džordža Čiprijana. Predstavu je režirao Margarit Ekovoju. Iako ove godine nisu bili prvi, našli su se među najboljima, osvojivši treće mesto i značajna pojedinačna priznanja. Festival je svećano završen 26. maja u Alibunaru.

Ove godine su na pozorišnim danima Rumuna osim glumaca iz Uzdina, nastupile iz pozorišne trupe Vršca, Alibunara, Banatskog Novog Sela, Begejaca, Nikolinaca i Kuštilja. Veliku nagradu ove godine odnela je Pozorišna trupa „Konu Aleku“ iz Alibunara.

“Pozorišni dani Rumuna iz Vojvodine“ je manifestacija koja neprekidno traje više od 50 godina. Okuplja amaterske pozorišne grupe iz sela u kojima pretežno žive pripadnici rumunske nacionalne manjine i koje na taj način čuvaju svoju kulturu i nacionalni identitet.

Glumci amateri iz Uzdina naredni nastup imaju za dane vikenda kada će nastupiti na pokrajinskoj smotri pozorišnog stvaralaštva amatera u Bačkoj Palanci.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *