Hrubik izabran za predsednika skupštine, Višnjički za predsednika opštine Kovačica

U zgradi opštine Kovačica danas je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Kovačica. Izabrano je novo rukovodstvo. Po prestanku mandata starog saziva SO Kovačica, sednicu Skupštine opštine Kovačica vodio je najstariji odbornik, Šandor Matanović i najmlađi, Ognjen Marić.

         Konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Kovačica prisustvovalo je 28 odbornika, 19 ispred Odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić – Kovačica sutra, 8 ispred Odborničke grupe Ujedinjena opozicija opštine Kovačica – Biram borbu i jedan odbornik Odborničke grupe Saveza Vojvođanskih Mađara – Dr Balint Pastor.

Odbornici su položili zakletvu

Nakon izveštaja Izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike u Skupštini opštine Kovačica na izborima održanim 2. juna, imenovani su članovi Verifikacionog odbora i razmatran je Izveštaj Verifikacionog odbora. Nakon toga donesena je Odluka o potvrđivanju mandata odbornika i usledilo je polaganje zakletve izabranih odbornika.

Sa 20 glasova ZA i 8 protiv za novog predsednika Skupštine opštine Kovačica izabran je Jaroslav Hrubik iz Kovačice a novi predsednik opštine Kovačica je Petar Višnjički iz Crepaje.

Jaroslav Hrubik, predsednik SO Kovačica, u izjavi za medije sumirao je kako je protekla konstitutivna sednica SO Kovačica i istakao je zadovoljstvo načinom na koji je sve proteklo. Kaže da smatra da su kadrovska rešenja dokaz da je Srpska napredna stranka razmišljala o kvalitetnim kadrovima koji su spremni da se bore i dokazuju.

Petar Višnjički, predsednik opštine Kovačica, rekao je da će fokus u narednom periodu biti nastavak i jačanje podrške opštine porodicama sa decom, potom razvoj putne i komunalne infrastrukture, negovanje tradicije i kulture kao i jačanje turističkih potencijala opštine Kovačica. Dodao je da će se boriti za boljitak svakog građanina opštine Kovačica, jer samo zajedno možemo uspeti u nastojanjima za bolje sutra.

Višnjički na čelu opštine

Za zamenika predsednika opštine Kovačica izabran je Miroslav Tomaš iz Kovačice a za zamenika predsednika Skupštine opštine Kovačica Milan Garašević. Takođe je većinom glasova ZA izabrano novo Opštinsko veće. Odbornici su većinom glasova usvojili i predloge Rešenja o razrešenju i postavljenju sekretara Skupštine i zamenika sekretara Skupštine opštine Kovačica, ovu funkciju i nadalje vršiće Boban Mitevski.

Verifikaciona komisija broji glasove

         Izabrano je i nekoliko komisija – Komisija za kadrovska i administrativna pitanja, radne odnose, društvena priznanja i odlikovanja, Komisija za mandatno – imunitetska pitanja, Komisija za statutarna pitanja, organizaciju i normativno-pravnu delatnost, Komisije za predstavke i žalbe i Komisija za posredovanje u rešavanju sporova – mirovno veće. Takođe je izabran i Savet za finansije i budžet, i Savet za poljoprivredu i stočarstvo.

Sednica je održana u velikoj sali za sednice u zgradi lokalne samouprave i trajala je oko četiri sata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *