Završava se akcija suzbijanja ambrozije u opštini Kovačica

Ove nedelje privodi se kraju akcija suzbijanja ambrozije u našoj opštini. Poslednje mesto u kom se vrši akcija je Kovačica.

Redovna akcija suzbijanja ambrozije na teritoriji opštine Kovačica vrši se već godinama unazad. Ove godine uništavanje jednog od najvećeg alergena kod ljudi počelo je 18. jula u Uzdinu i prema rečima opštinskog komunalnog inspektora Eugena Bojera, akcija je i ove godine obuhvatala sva naseljena mesta u opštini. Suzbijaje se vršilo na na dva načina, prskanjem i košenjem. Uz podršku Opštine Kovačica, akcija se završava u predviđenom roku polovinom avgusta i poslednje mesto na spisku u kom se akcija realizuje je Kovačica. Prema rečima sekretara Mesne zajednice Kovačica, Vladimira Kuharika, sve protiče u najboljem redu.

Iz komunalnog inspektorata apeluju svim građanima da ako ispred svoje kuće, ili unutar dvorišta prepoznaju biljku ambrozije, da je uklone, najbolje bi bilo da je iščupaju iz korena. Na taj način sprečavaju širenje najčešćeg alergena i pomažu svojim sugrađanima u svakodnevnim obavezama, da lakše prebrode period cvetanja ambrozije.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *