Sakupljanje poljoprivrednog ambalažnog otpada će se vršiti 18. jula

Na teritoriji opštine Kovačica će se u utorak 18. jula vršiti sakupljanje poljoprivrednog ambalažnog otpada

Ekološki pokret opštine Kovačica obaveštava poljoprivrednike, da će se na teritoriji opštine vršiti sakupljanje ambalaže od poljoprivrednih hemikalija. Mole se svi poljoprivredni proizvodjači da ambalažu od poljoprivrednih hemikalija kao što su otrovi, herbicidi, pesticidi i prihrana, ne bacaju po njivama, poljima i da je ne spaljuju, već da na adekvatan način tu ambalažu sakupe da je sačuvaju do dana, kada se bude prikupljala.

Kese, koje su namenjene za takvu vrstu ambalaže, su distribuirane u selima, gde je prošle godine bio dobar odaziv.

Na dan sakupljanja poljoprivrednog ambalažnog otpada, agencija zadužena za to, davaće i potvrde o predatom ambalažnom otpadu, pomoću kojih je moguće konkurisati za prekogranične projekte.

Prema rečima predsednika Ekološkog pokreta opštine Kovačica, Vladimira Kuharika, ovu akciju podržavaju već petu godinu zaredom a odaziv je odličan. Najviše otpada se sakupilo u Padini, Kovačici i Debeljači.

Pozivaju se sugrađani da se ili sami organizuju, ili da se priključe ovoj akciji, jer time čine dobro delo, kako za svoju zajednicu, tako i za buduća pokolenja.

Akcija će se realizovati u utorak 18. jula u Padini kod tzv. Jahodarnje u 8h, u Kovačici ispred MZ u 9:40, u Debeljači na vašarištu kod vage u 11h i u Crepaji na parkingu pored crkve u 12h.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *