Novi sanitet i lift u Domu zdravlja Kovačica

Proteklih godinu dana se u Domu zdravlja Kovačica dešavaju mnogobrojne aktivnosti i aktuelnosti a sve u cilju poboljšanja zdravstvene usluge što se tiče pacijenata, kako na teritoriji opštine Kovačica, tako i na teritoriji većeg dela Južnog Banata.

Ovog puta u kovačički dom zdravlja, stigao je novi sanitet, ali je sa radom počeo i novi lift, koji će u velikoj meri pomoći pacijentima koji su slabo pokretni i koji imaju potrebu za fizikalnom terapijom.

Prema rečima direktora Doma zdravlja Kovačica, dr Sorinela Živojina, imaju dosta lepih novosti za građane opštine Kovačica. Pre svega tu je specijalno vozilo za dijalizu, koje su dobili putem Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo. To je izuzetno, novo vozilo sa rampom za invalide.

Druga novina je lift, po projektu Evropske unije, koji je već pušten u rad.

Takođe rade i na fasadama, u Uzdinu su radovi završeni, kao i u Kovačici i Samošu. Ovi radove je finansirao Dom zdravlja Kovačica uz pomoć donatora.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi u prethodnom periodu ima mnogo novina i dostupne su mnoge usluge kao ultrazvuk srca, manje hirurške intervencije, medicina rada, još jedan ginekolog, dermatolog i urolog… Mnoge zdravstvene usluge pacijenti mogu dobiti u kovačičkom domu zdravlja bez potrebe da odlaze u Pančevo, čime su pacijenti izuzetno zadovoljni, jer mogu ove preglede da obave u Kovačici, dodaje direktor ove zdravstvene institucije. Važno je napomenuti, da su to vanstandardne usluge, koje ne pruža primarna zdravstvena zaštita, te se naplaćuje, međutim to je simbolička cena.

Dalji planovi Doma zdravlja u Kovačici su da se potpuno renovira ambulanta u Idvoru i to zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu a konačno će dobiti i oni zasluženu apoteku i stomatologiju, navodi direktor kovačičkog doma zdravlja, dr Sorinel Živojin.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *