Šarolik program za Dane Padine

Centralna proslava povodom 218 godina od doseljenja Slovaka u Padinu biće održana od 16. do 18. avgusta. Za svaki dan u vikendu predviđeno je mnogo zanimljivih sadržaja.

Prva od manifestacija u okviru proslave Dana Padine bio je Memorijalni fudbalski turnir „Miroslav Kovač Kovi“ 3. i 4. avgusta. Centralni vikend proslave će biti od 16. do 18. avgusta. Za dane ovog vikenda organizatori su pripremili bogat program, gastronomske, kulturne, umetničke, sportske i zabavne događaje kao i manifestacije za decu i koncerte.

Proslava Dana Padine je značajna iz više razloga: pre svega, to je oživljavanje sećanja na padinske pretke, koji su još 1806. godine naselili ovo mesto, zatim očuvanje tradicije, kulture i običaja. Raznovrsnim događajima, proslava je i prilika za susret sa prijateljima.

I ove godine, Dani Padine odvijaće se pod pokroviteljstvom Opštine Kovačica. Program proslave prikazan je na plakatima koji su istaknuti na javnim mestima u Padini i Kovačici, kao i na Fejsbuk stranici Mesne zajednice Padina.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *