Rešeni problemi Doma zdravlja!

Funkcionisanje Doma zdravlja nijednom nije dovedeno u pitanje, iako se tim predsednika opštine Kovačica Milana Garaševića susreo sa naizgled nerešivim problemima na samom početku ustoličenja kabineta. Dugovi su pretili da ugroze redovan rad, ali do toga nije došlo veštim manevrisanjem, posle bivše vlasti osiromašenim i ojađenim,  finansijskim sredstvima i budžetom.

Ustanova od ogromnog javnog značaja bila je dovedena pred potpuno gašenje usled nedomaćinskog upravljanja. Ono je moglo da košta zdravstvene zaštite gotovo sve pacijente iz opštine – stara i nemoćna lica, decu, trudnice, porodilje i pacijente sa dijagnostikovanim hroničnim bolestima.

 

Blokada računa Doma zdravlja pretila kolapsom!

 

U trenutku promene vladajuće većine u Skupštini opštine Kovačica, dug je došao do neverovatnih 120 miliona dinara!

Prepoznavši alarmantno stanje, pristupilo je rešavanju problema. Ove godine vraćeno je čak 20 miliona duga, a radnici su dobili zakasnele zarade. U ovom trenutku su potraživanja prema kovačičkom Domu zdravlja ispod sto miliona dinara, što je garant da do povećanja duga neće doći i da će on biti izmiren.

 

Petnaestogodišnje pustošenje bivše vlasti ogroman izazov sadašnje

Iako dug Doma zdravlja nije nastao preko noći, već se taložio godinama, sa pripadajućim kamatama dostigao je vrtoglavu cifru! Međutim, postoji nada, ali i izrečena reč, predsednika opštine Kovačica koji je najavio rešavanje finansijskog problema ove ustanove od vitalnog značaja, a koja bi u suprotnom dovela do kršenja prava zagarantovanih USTAVOM REPUBLIKE SRBIJE članom 68 kojim se garantuje zdravstvena zaštita osetljivim društvenim grupama.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *