Kud odoše glasnogovornici opozicije?

Odbornici opštinske skupštine biraju se na redovnim ili vanrednim lokalnim izborima, a njihov posao je da rade u korist građana.

Ipak, nije uvek tako.

Čak i kada se raspravlja o veoma važnim pitanjima u sali skupštine, odbornici opozicije u Kovačici nemaju uvek svu neophodnu pažnju i ozbiljnost, a ni poštovanje prema instituciji u kojoj se nalaze iako su do juče garantovali da su se borili samo i isključivo za građane koji su glasali za njih i postavili ih na pozicije odakle primaju plate upravo od građana čije su povrenje zavredili.

Šta se promenilo?

Ko gubi ima pravo da se ljuti – tačno! Međutim, imati tu čast da budete odbornik ne daje luksuz da se sa skupštinske sednice ode nonšalatno, ne saslušavši pažljivo ni dnevni red. Promenila se pozicija, pa su se i lični interesi promenili.

Odbornici opozicije više nemaju vremena ni strpljenja da sačekaju makar kraj skupštine, makar je bojkotovali ili glasali protiv!

Da vas podsetimo: građani su vas postavili u skupštinske stolice! Vaša je dužnost i obaveza da tamo budete i borite se za one koji su vas glasali, a ne da ih se setite samo tokom i pred izbore kada užurbano skupljate odavno prokockano povrenje na neke nove ili već stare priče.

Kako izveštava lokalna televizija, niko od odbornika opozicije nije želeo da učestvuje ili da se zainteresuje za dnevni red poslednje skupštine, iako se radilo, kako navode, o veoma važnom projektu pred našom lokalnom samoupravom.

Iako ste izgubili svoje fotelje, mi, građani, smo još uvek tu. Svoj glas daćemo onima koji svoj posao rade!

 

Iz ličnog ugla građanina Kovačice.

J.M.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *