Uspešno završen seminar „Pišeš? Pišem!“

U Kovačici je uspešno završen popularni seminar „Pišeš? Pišem!“ Ove godine je u radu 9 radionica učestvovalo 55 učesnika.

Idejni tvorac i koordinatorka seminara koji za cilj ima promociju svih vrsta umetnosti je Katarina Hitzingerova, koja je prezadovoljna rezultatima ovogodišnjeg projekta, čija je tema bila Koreni.

Kako navodi Hitzingerova, na seminaru se se sreli ljudi, koji vole da stvaraju i shvatili su kroz svoje korene da su svi jedna velika porodica. Za razliku od prošlogodišnjeg seminara ove godine je bilo više radionica i mnogo više učesnika, dodaje koordinatorka seminara.

Ove godine su učesnicima na raspolaganju bile 4 pozorišne radionice, zatim grafička, fotografska, filmska, novinarska, i muzička radionica. Nakon nekoliko dana intenziovnog kreativnog rada sa mentorima iz Slovačke i Srbije, učesnici su pred publikom u Kovačici prezentovali rezultate svog rada. Muzička radionica je imala svoj koncert, fotografska i grafička su se predstavile izložbama. Učesnici pozorišnih radionica su imali svoje nastupe a premijerno su predstavljeni i rezultati rada novinarske i filmske radionice.

Seminar je održan po 12. put a drugu godinu za redom u Kovačici. Cilj je ostao nepromenjen, da se kroz umetnička dela podstakne kreativnost i pomogne talentovanim ljudima da razviju svoje veštine i afirmišu svoje sklonosti. Akcenat je stavljen na podršku slovačkom književnom jeziku u pozorišnoj i filmskoj umetnosti.

Radionice su realizovane u Domu kulture “3. oktobar” u Kovačici. Organizatori seminara su i ove godine bili festival pozorišnih inscenacija autora Donje Zemlje „DIDA“ (DJIDA) iz Pivnice i Kolektiv kreativnih amatera iz Kovačice.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *