Sto godina Udruženja žena iz Padine

Udruženje žena iz Padine je 27. avgusta proslavilo dva jubileja – sto godina od osnivanja i dvadeset godina od obnavljanja rada.

Udruženje Žena iz Padine tokom cele godine proslavlja ova dva značajna jubileja. Kako navodi predsednica Udruženja žena iz Padine, Elenka Hanjik, 5. februara ove godine su članice pomenutog udruženja upriličile malu proslavu, jer je tad bilo tačno 20 godina kako su obnovile rad.

Centralna proslava obeležavanja stogodišnjice je bila u nedelju 27. avgusta, u okviru Dana Padine.

Proslavi je prisustvovao veliki broj gostiju. Pozvani su bili saradnici ovog udruženja iz Padine, iz opštine, pokrajine, kao i članice Asocijacije slovačkih udruženja žena i članice udruženja žena iz opštine Kovačica.

Za ovih 20 godina, doprinos Udruženja žena u Padini je bio veliki. Članice se bave mnogim aktivnostima, među kojima su najzastupljenije kulturne aktivnosti, kao i edukacija žena a realizuju i mnoge radionice i organizuju različite manifestacije, dodaje predsednica pomenutog udruženja.

Prema rečima predsednice Asocijacije slovačkih udruženja žena, Viere Miškovic, Udruženje žena iz Padine je jedan od osnivača Asocijacije slovačkih udruženja žena, tj krovne organizacije ženskih udruženja u sredinama gde žive Slovaci. Sama inicijativa osnivanja krovnog udruženja je zapravo nastala na jednoj od svečanosti organizovanoj u Padini.

Poklon je jubilarno udruženje dobilo od predstavnika ostalih padinskih društava u vidu efektnog kultrurno-umeničkog programa održanog u fiskulturnoh sali Osnovne škole “Maršal Tito” u Padini.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *