Udruženja žena opštine Kovačica – ruke naših žena zlata vredne

Udruženja žena u opštini Kovačica funkcionišu veoma uspešno i imaju manifestacije koje okupljaju članice ženskih udruženja iz celog Banata, Vojvodine, Srbije, a neretko i šire.

Ženske ruke zlata vredne

U proteklom periodu Udruženje žena Bakice organizovalo je svoje tradicionalne manifestacije Etno duga i Krompir najzastupljenija namirnica, obe su održane u subotu 21. septembra. Udruženje žena Vidovdan iz Crepaje organizovalo je treću po redu manifestaciju pod nazivom Festival jabuka, a Udruženje žena Bulka iz Debeljače predstaviće kulturu i tradiciju Mađara na mađarskim danima u Cirihu u Švajcarskoj.

U Švajcarskoj predstavljene rukotvorine Mađarica

Tradicionalne manifestacije Etno duga i Krompir najzastupljenija namirnica za cilj imaju predstavljanje rukotvorina koje su u nasleđe ostavili preci vojvođanskih Slovaka, Mađara, Rumuna koji su živeli na našim prostorima. Pored toga, ovom prilikom svi posetioci mogli su da probaju i đakonije napravljene od krompira, slatke i slane.

Festival jabuka ove godine okupio veliki broj udruženja žena, mnoge od njih donele su svoje rukotvorine, slatkiše i mala umetnička dela napravljena od jabuka i sezonskog voća. Ovom prilikom nastupilo je i KUD Sveti Sava iz Crepaje. I ove godine održana su takmičenja u brzom ljušćenju jabuka, a odlučen je i pobednik u kategoriji najslađi kolač od jabuke, najlepši štand. Manifestaciju su lepšom učinili i Kolibrići, deca iz PU Kolibri Crepaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *