Tucijada u Crepaji okupila veliki broj mališana

Druga po redu „Tucijada“ za Vaskrs održana je u nedelju u porti pravoslavnog hrama u Crepaji. Organizator je Udruženje žena „Vredne ruke“ iz Crepaje.

U organizaciji Udruženja žena „Vredne ruke“ iz Crepaje, ove godine održana je druga po redu „Tucijada“. Kako navodi Ružica Grubanov, predsednica pomenutog udruženja, „Tucijada“ se odvijala u tri grupe: predškolskoj, u grupi od 1. do 4. razreda osnovne škole, i od 5. do 8. razreda osnovne škole. Deca su se takmičila za najjače jaje. Pobednici su dobili poklone a ostala deca paketiće, kaže Ružica Grubanov i dodaje, da su tom prilikom pripremili oko 600 paketića. Članice pomenutog udruženja su ukrasile oko 25 kilograma medenjaka, upakovale oko 25 kilograma slatkiša i ofarbale 200 jaja.

Udruženje žena „Vredne ruke“ je udruženje posvećeno deci, navodi predsednica udruženja a ovakvim događajima se mališani ali i roditelji posebno raduju. Ona je izrazila zahvalnost opštini Kovačica, koja je velika podrška ovom, ali i drugim udruženjima, zatim i Turističkoj organizaciji opštine Kovačica.

Iako je ova manifestacija takmičarskog karaktera, cilj je da se što više dece okupi i druži i raduje.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *