Počeo Grožđebal! Bogat program planiran za danas i sutra

Vršački Grožđebal, 62. po redu, održaće se u periodu od 19. do 22. septembra. 

U Vršcu počinje tradicionalna turistička manifestacija Dani berbe grožđa , ili kako je vrščani popularno zovu ”Grožđebal”.
Trajaće do nedelje 22. septembra.
Očekuje se da će u tom periodu Vršac posetiti više od 100.000 turista iz zemlje i inostranstva i tako oboriti prošlogodišnji rekord.

Organnzator ove, tradicionalne manifestacije su Grad Vršac i Turistička organizacija Vršac. Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, ističe da je u pitanju tradicionalna manifestacija, jedna od najstarijih u Srbiji i da će grad nastaviti dalje da radi na unapređenju manifestacionog turizma.

Turisti će biti u prilici da posete jedan od mnogobrojnih događaja među kojima su karneval, dečji maskembal, pohoduju putevima vina. uživaju u muzičkim i plesnim nastupima, prisustvuju bacanju grožđa iz aviona, ali i uzmu učešće u mnogobrojnim sportskim i drugim pratećim sadržajima.

Tokom Dana berbe grožđa, posebno će se promovisati lokalna udruženja, prvenstveno vinara i vinogradara, koja će svoje delatnosti i proizvode predstaviti na štandovima u vinskoj ulici.

Za posetioce će biti otvoreni i svi vinski podrumi u gradu i okolini.

U petak će na glavnoj bini nastupiti Svetlana Ceca Ražnatović, u subotu nakon Vitezova vina na binu izlazi OK Bend, a zatim Alen Islamović, dok je nedelja rezervisana za Amadeus bend.

Zaštitna ličnost “Berbe” je Vinko Lozić, lik iz dela poznatog srpskog pisca Jovana Sterije Popovića. Ove godine ulogu Vinka Lozića zaigraće naš poznati glumac Ivan Bekjarev.

Vinko je prva ličnost i komandant trodnevne parade i svečanosti. Na svečanom otvaranju gradonačelnik mu predaje ključeve grada, koje vraća na svečanom zatvaranju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *