OBOREN REKORD U DEBELJAČI: 62 kotlića, samo jedan najbolji

 Dvadeseta Gulašijada, poznata gastronomska manifestacija iz Debeljače, održana je 26. maja na Vašarištu.

Za titulu najboljeg gulaša borilo se 62 kotlića, a organizacija koja je i ove godine bila poverena Mesnoj zajednici Debeljača, bila je besprekorna.

Pored ekipa iz opštine Kovačica, među takmičarima našle su se i ekipe iz Mužlje, Titela, Sefkerina, Kanjiže, Novog Sada, Lazarevca, Pančeva. I ovoga puta Debeljača je ugostila i, sada već tradicionalno, goste iz Mađarske.

Za najboljeg kotlić!

Treće mesto osvojila je ekipa Metodija Iloskog i Imre Kočiša, drugo mesto osvojili su kuglaši iz pobratimskog grada Debeljače, Hodmezevašarhelja, najbolji gulaš našao se u kotliću ekipe Astromokuš iz Itebeja.

Kako kažu upućeni, prva gulašijada imala je samo osam kotlića u takmičenju za najbolju porciju gulaša. Sada je već ovo rado posećena manifestacija opštine Kovačica kojom bi se mogle ponositi i mnogo veći gradovi i opštine.

Dečji karneval tradicionalno deo manifestacije

Pored gulašijade, istog dana održan je i karneval kome se deca i učenici osnovne škole Moša Pijade raduju tokom cele godine. Ovom prilikom deca se maskiraju i imaju karnevalsku povorku koja prolazi Debeljačom. Posetioci karnevala mogli su da vide Spajdermena, doktore, razne životinje i ostale maske koja su doprinele da povorka bude jedinstvena i ove godine. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *