4000 dinara svakom učeniku srednje škole koji putuje!

⇒ 3,2 miliona za naše đake od Pokrajinske vlade

Opština Kovačica dobila je 3.200.000 dinara na osnovu konkursa Pokrajinske vlade za subvencionisanje prevoza učenika. Na osnovu broja učenika koji putuju, novac su dobile 44 opštine, među kojima i naša. 

U Novom Sadu 29.maja potpisan je ugovor o subvencionisanju prevoza, a potpisivanju je prisustvovao i Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade. Ovom prilikom, u obraćanju prisutnima, istakao je da učenici imaju punu podršku pokrajinske vlasti i lokalnih samouprava u odabiru željenog zanimanja, a ta podrška, između ostalog, ogleda se i u refundiranju troškova prevoza.

⇒ Dodatnih 25 miliona od opštine

Pored sredstava koje je odvojila Pokrajinska vlada, dodatno opština Kovačica posredno ulaže u obrazovanje učenika izdvajajući za prevoz učenika sa blizu 25 miliona dinara

Naša lokalna samouprava refundira iznos od 4000 dinara za svakog učenika koji putuje, a celokupan iznos troškova prevoza pokriva za posebne kategorije učenika. Svi srednjoškolci koji putuju ka srednjim školama, pa i prema Pančevu, Beogradu i Zrenjaninu ostvaruju pravo na povraćaj novca. 

Roditelj sam bira prevoznika

Opštine u našem okruženju i u Srbiji uglavnom sklapaju ugovore sa određenim prevoznikom, u našoj opštini to nije slučaj. S obzirom na to da se refundacija po osnovu troškova prevoza učenika srednjih škola vrši na račun roditelja, roditelj je u mogućnosti da sam bira prevoznika ili linije koje će učeniku najviše odgovarati u skladu sa školskim obavezama, i to bez bojazni da će učenik kasnije ostati bez novca za kartu, jer nije izabrao određenog prevoznika. 

U skladu sa politikom Pokrajinske vlade, a koju opština Kovačica prati, obrazovanje je budućnost u koju se ulaže i u koju će se ulagati svakako i u narednom periodu za sve generacije koje dolaze. 

Radio televizija Vojvodine prenosi:

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se na svečanosti povodom potpisivanja ugovora sa predstavnicima 44 lokalne samouprave sa teritorije AP Vojvodine, koje su, putem konkursa, ostvarile pravo na sredstva za regresiranje prevoza učenika srednjih škola, u vrednosti od 182 miliona dinara.

Prilog RTV 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *