Debeljačani oduševljeni komedijom „Kidaj od svoje žene“

Publika u Debeljači imala je prilike da uživa u komediji „Kidaj od svoje žene“

Članovi KUD „Petefi Šandor“ gostovali su u Debeljači sa pozorišnom predstavom. Pozorišna komedija „Kidaj od svoje žene“ pisca Reja Kunija, izvedena je u nedelju 25. juna sa početkom u 19 časova u velikoj sali Doma kulture „Jožef Atila“. Predstavu je režirao Zoltan Koša, a glumačku ekipu čine: Lajoš Jenovay, Čila L. Molnar, Noemi Terkelj, Janoš Halas, Tibor Zombori, Enike Babinski, Ema Šiveg, Angelina Borbelj, Kata Ronto, Erik Kočiš, Ervin Žaki.

Priča prati taksistu Džona Smita, koji vodi dvostruki život. Sa suprugom Meri i sa suprugom Barbarom. Publika je bila oduševljena sa komedijom.

Na nedavno završenom tradicionalnom Susretu amaterskih pozorišta vojvođanskih Mađara, koji je ove godine organizovan u Bačkoj Topoli, članovi glumačke sekcije pri Kulturno-umetničkom društvu „Petefi Šandor“ iz Mužlje ostvarili su uspehe vredne pažnje.

Naime, za izvedbu kultne predstave „Kidaj od svoje žene“, glumci amateri iz Mužlje su osvojili nagradu „Arpad Farago“, za negovanje, očuvanje i za delovanje za opstanak ove zajednice na ovim prostorima. Pored toga, Lajoš Jenovay je u istoimenoj predstavi za ulogu Džona Smita osvojio nagradu „Laslo Silađi“, koja se dodeljuje za najbolju mušku ulogu.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *