Zasluženo matursko veče za kovačičke osmake

U utorak, 27. juna, održano je matursko veče za učenike Osnovne škole „Mlada pokolenja“ u Kovačici.

Matursko veče je jedan od najznačajnijih i nezaboravnih dana za svakog ko ga je doživeo. Zasigurno će ga pamtiti i maturanti kovačičke osnovne škole, koji su se sastali u ovom svečanom trenutku 27. juna. Zajedno sa svojim nastavnicima, proslavili su završetak osmogodišnjeg osnovnog obrazovanja. Poslednji zajednički trenutak maturanata počeo je himnom OŠ „Mladih pokolenja“. Zvaničan završetak osnovnoškolskog obrazovanja svečano je upriličen najpre ispred škole, gde su učenicima dodelili svedočanstva za uspešno završenu osnovnu školu, kao i specijalne diplome i nagrade za nosioce Vukove diplome, kojih je ove godine bilo sedam.

Učenicima i prisutnima su se obratile odeljenjske starešine i direktorka OŠ u Kovačici Anjička Bireš, koja je maturantima poželela da donose prave odluke, da čine dobro, da slede svoje srce, svoje snove, da budu prvenstveno dobri ljudi, a želi im i puno uspeha u daljem školovanju.

Nakon programa, maturanti su prešli u jedan od kovačičkih restorana, gde su tradicionalno plesali sa roditeljima, a potom pevanjem i igrom proslavili kraj osnovnoškolskog života.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *