Predavanje na temu vršnjačkog nasilja održano u kovačičkoj školi

U Osnovnoj školi “Mlada pokolenja“ u Kovačici je u subotu 21. oktobra održana tribina na temu vršnjačkog nasilja.

Vršnjačko nasilje, prevencija, prepoznavanje i intervencija u ustanovama obrazovanja i vaspitanja bila je tema tribine za prosvetne radnike Osnovne škole “Mlada pokolenja” u Kovačici u organizaciji Škole kreativnih veština.

Škola kreativnih veština ima preko 20 akreditovanih programa za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja a sarađuju sa velikim brojem škola. Ta saradnja se odvija godinama i do sada se pokazala jako korisnom, navodi pedagog Branka Aleksandrić, koja je bila i jedna od predavača na subotnjem predavanju.

Prema rečima predavača, psihologa, Anite Cekić, živimo u takvim vremenima, da ne može da se predvidi šta će se dogoditi, zato se mora delovati preventivno, pomoću raznih aktivnosti, saradnje sa roditeljima, kao i sa institucijama, koje su relevantne u rešavanju problema koje se tiču svih vrsta vršnjačkog nasilja. U nastavku ističe, da je važno na vreme prepoznati bile kakve promene u ponašanju deteta.

Predavanja i tribine na ovu temu biće nastavljene. Škola kreativnih veština će naredna okupljanja organizovati za učenike i roditelje.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *