Nagrađeni najbolji radovi na školskom konkursu

Kovačička osnovna škola je ove godine po prvi put sprovela konkurs pod nazivom „Poznate ličnosti vojvođanskih Slovaka“ i nagradila najbolje radove.

Osnovna škola „Mlada pokolenja“ u Kovačici je ove godine po prvi put realizovala literarni konkurs pod nazivom „Poznate ličnosti vojvođanskih Slovaka“, uz podršku Kancelarije za Slovake u dijaspori i brojnih sponzora iz Kovačice. Na ideju da se konkurs raspiše došao je pedagoški kolegijum škole, sa ciljem da se deca podstaknu da čitaju i pišu, kaže direktorka ove obrazovne ustanove Anjička Bireš. Najbolji radovi nagrađeni su 8. decembra u okviru muzičko – literarne večeri.

Komisija koja je ocenjivala radove radila je u sastavu : direktor opštinske Biblioteke Kovačica Slobodan Stevanovski, profesorka slovačkog jezika u penziji Zuzana Lenhart, i učiteljica u kovačičkoj osnovnoj školi Ana Čipkar Farkaš. Konkurs je bio raspisan u dve kategorije. Kategoriji viših i kategoriji nižih razreda.

U kategoriji nižih razreda treće mesto osvojio je Miroslav Hlavča iz Padine, drugo Saša Valenta takođe iz Padine a prvo Maša Košut iz Kovačice. U kategoriji viših razreda treće mesto osvojili su Sara Bakoš iz Kovačice i Adam Benka iz Lalića, drugo Miroslav Hemela iz Bačkog Petrovca a prva nagrada otišla je u ruke Tei Poljak iz Kovačice.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *