Debeljača: Višnjički obišao nastavak radova na saobraćajnoj signalizaciji

Radovi na unapređenju bezbednosti u saobraćaju nastavljeni su 28. marta u Debeljači postavljanjem saobraćajne signalizacije, a prva faza završena je krajem prošle godine. Početak druge faze radova obišao je zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički.

Ovom prilikom istakao je da je planirano da se radi saobraćajna signalizacija na raskrsnicama, kružnim tokovima, pružnim prelazima i svim frekventnim mestima. Sa završetkom ovih radova, Debeljača će biti kompletirana u smislu signalizacije sa ciljem povećanja bezbednosti u saobraćaju.

Posebna pažnja poklonjena je priključenju puta koji ide iz Debeljače ka glavnom magistralnom putu. Tu se radi na pojačanju svetlosne signalizacije i biće postavljeni tzv. stubići sa katadiopterima i bele linije.

Rizično mesto za saobraćaj, posebno u zimskom periodu, je deo letnjeg puta između Kovačice i Debeljače koji prelazi preko kanala. Na tom mestu ranije nije bilo odgovarajuće zaštite, i zato je urađena je nova ograda koja ima za zadatak da u slučaju proklizavanja vozila zaustavi njegovo kretanje. Bočne ograde su postavljene sa obe strane prelaza preko kanala.

Pojačana bezbednost

Opština Kovačica u potpunosti finansira sve radove, a ukupna vrednost, uključujući i radove koji su izvedeni krajem prošle godine je 7 miliona dinara.

Kao što je naveo zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički, radovi će biti gotovi za pet do sedam dana, a cilj je da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju, kako u Debeljači tako i u čitavoj opštini, jer će se radovi  prema prioritetima odvijati i u drugim mestima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *