Prolećni vašar u Debeljači: Bombondžije tradicionalno sa najatraktivnijim tezgama

Ovogodišnji vašar u Debeljači je redovni prolećni i, kao i uvek, u organizaciji je Javnog komulanog preduzeća 4.oktobar. Ovoga puta na vašaru je ponuda bila u skladu sa prolećnim dobom: bogata i šarena. Na tezgama su se mogli videti sezonsko povrće, voće, bombone, pernata živina, kožni prsluci, delovi za poljoprivredne mašine.

Najveći utisak otavilo je vašarište koje je, uprkos tome što je ovaj vašar na redovnom kalendaru debeljačkog komunalnog preduzeća, bilo znatno manje posećeno nego proteklih godina.

Trgovci su konstatovali da je verovatno u jeku sezona poljoprivrednih radova posle perioda koje je obilovalo kišom i da su potencijalne mušterije u odustvu usled pomenutih obaveza.

Može se primetiti da su cene stabilne, nepromenjene u odnosu na ranije vašare, a prodavci takođe svedoče da je razlog za stalne kupce koji se vraćaju, kvalitet ponuđene robe.

Kao i uvek, najkvalitetnija tucana, sitna, slatka i ljuta paprika donosi se upravo na vašare u Debeljači, pa ako vam zafali, sledeći vašar je planiran za poslednji dan avgusta, 31.8. 2018.

Inače, ovo je drugi redovni vašar, a pored četiri redovna, JKP ,,4 oktobar” revnosno oragnizuje i dva vanredna vašara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *