Padinska gulašijada okupila vrsne gastronome, a tortijada sladokusce! Miroslav Macek imao najbolji gulaš!

U Padini je u okviru obeležavanja Dana Padine, tačnije 212 godina od naseljavanja Padine, organizovana Gulašijada, Tortijada i vašar rukotvorina.

Dana 19. avgusta Sportski centar Dolina bio je pun posetilaca, takmičara i turista, a domaćini su se potrudili da sve protekne u najboljem redu. U parku se kuvao gulaš, a brojne ekipe bile su spremne na jaku konkurenciju. Udruženje žena iz Padine pravilo je torte, kao što to čine svake godine, a oni najstrpljiviji i najuproniji, ali i najbrži, uspeli su da dođu do željenog parčeta.

Konkurencija u oba takmičarska dela, ocenjivale su se torte i gulaš, je bila jaka o čemu svedoči i stručni žiri. Tortijada je takođe bila i prodajnog karaktera, pa su torte brzo nestale, kako kaže Elenka Hanjik iz Udruženja žena iz Padine, za dvadesetak minuta!

 

Pobedničke pehare i medalje uturčio je predsednik opštine Kovačica, Milan Garašević.

Pored ove dve manifestacije, organizovan je i vašar rukotvorina, domaćih proizvoda i amaterske umetnosti u organizaciji CKST iz Padine. Među trgovcima našle su se vešte domaćice, ali i umetnice. Različiti ukrasni predmeti mogli su se naći na tezgama, a bilo je i onih izrađenih pomoću dekupaž tehnike, koji su i privukli najviše pažnje.

Popularna Tortijada

Istog dana od 17 časova otvorena je zajednička izložba slikara iz Padine i Kovačice u organizaciji Udruženja likovnih umetnika Žeđ. Kulturno umetnički program takođe je bio priređen i to u okviru programa Amateri svome selu i to u okviru Doma kulture Mihal Babinka iz Padine. Veselje je do kasnih sati je potrajalo uz muzičke taktove slovačke narodne muzike u izvođenju grupe Duga iz Aradca.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *