Otvoreni Velikogospojinski dani! Izložba trojice slikara u organizaciji Doma kulture Mita Živkov Lala održana sinoć

Ivan, Nenad i Bane

U svečanoj sali mesne zajednice u Crepaji otvorena je 22.avgusta izložba trojice slikara Ivana Karafilovskog, Branislava Simića i Nenada Stojkova. U organizaciji Doma kulture Mita Živkov Lala, koji će ove godine i otvoriti i zatvoriti veliku manifestaciju Velikogospojinskih dana, izložbu su imali prilike da vide svi kulturni poslenici i ljubitelji umetnosti.

Prisutnima su se obarili Nikola Kosovac, direktor Doma kulture, Nevena Gligorijević, PR opštine Kovačica i Dragana Kuprešanin, dr likovne umetnosti.

Nikola Kosovac, direktor, izrazio je zadovoljstvo što je dom kulture imao tu čast da otvori proslavu seoske slave, ali i istakao da se ove godine puno pažnje posvetilo celokupnom programu.

Među ljubiteljima umetnosti koji su posetili izložbu, našli su se i kolege slikari koji nisu štedeli reči hvale kada su u pitanju radovi zlatne trojke.

O umetnosti i umetnicima govorila je Dragana Kuprešanin i istakla da su pred publikom radovi koji se svojom tematikom oslanjaju na banatsku, kovačičku naivu, radovi hiperrealizma, magičnog realizma, ali i oni koji odišu metafizičkom notom na vrlo svojstven način.

Za atmosferu pobrinuo se i Dušan Gluvakov Duša koji je svirao na gitari.

Pored kulturnih i sportskih dešavanja, svi meštani Crepaje mogu da prisustvuju i gastronomskim manifestacijama. Predstave, turniri u rukometu i košarci, bacanje trojki u humanitarne svrhe, moto skup, turniri u šahu, pikadu samo su neke od aktivnosti predviđene za predstojeći vikend.

KOMPLETAN PROGRAM POGLEDAJTE OVDE

 

GALERIJA RADOVA:

.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *