Izložba slika Eme Dišpiter otvorena do kraja novembra

Prva samostalna izložba mlade umetnice Eme Dišpiter iz Padine svečano je otvorena 27. oktobra u Kulturnom centru „Halupka“ u Kovačici.

Prva samostalna izložba mlade i talentovane umetnice iz Padine Eme Dišpiter otvorena je u prostorijama kulturnog centra Halupka u Kovačici. Ema se stvaranju umetničkih dela posvetila od 2015 godine. Voli da slika u prirodi što dodatno obogaćuje njeno umetničko iskustvo, omogućavajući joj da uhvati lepotu prirodnog sveta i prenese je na platno. Do sada je kolektivno izlagala na mnogim mestima a redovna je učesnica likovnih kolonija. Njenu prvu samostalnu izložbu otvorila je umetnica Marija Raspir.

Talentovanu mladu slikarku karakteriše izvanredna sposobnost izražavanja emocija kroz akril, ulje na platnu i magiju pirografije. Prema njenim rečima, bez emocija nema ni slike, i tako je u svim vrstama umetnosti. Za sad nema svoj upečatljiv stil, svaka slika govori za sebe a ono što u danom trenutku oseća, to prenosi na svoja umetnička dela.

Za nju je ovo tek početak, Ema će i dalje nastaviti da stvara, jer kako kaže, ne može da zamisli budućnost bez slikanja.

Postavka u kulturnom centru „Halupka“ obuhvata oko 40 umetničkih radova ove umetnice. A javnosti će biti dostupna do kraja novembra.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *