Nezabeležena zainteresovanost medija i stručne javnosti na izložbi mladog slikara Nenada Stojkova

Nezabeležena zainteresovanost medija i stručne javnosti na izložbi mladog slikara Nenada Stojkova!

Naime, 23. novembra u prostorijama Centra za kulturu Vlada Divljan na Paliluli održana je izložba pod nazivom Moj Banat mladog slikara Nenada Stojkova. Multumedijalna sala bila je tesna da primi sve zainteresovane da pogledaju radove Stojkova, a poseban program pobrao je sve simpatije. U celini atmosfera je bila vrlo prijatna, jer ima nešto prokleto romantično u tom Banatu.

Kako navodi direktor Centra za kulturu, Lubiša Đurović svedoči

Nenadova izložba je dokaz da je moderno biti kulturan. Popularnost i posećenost izložbe daje polet mladim ljudima da kroz umetnost mogu da se iskažu i prikažu u javnosti na jedan pristojan način.Drago nam je da jedan mladi Palilulac može da se afirmiše svojim radovima. To je naše krajnje opredeljenje da mladim talentima pružimo šansu.

Pred posetiocima bila je jedinstvena likovna postavka, pa i oni koji nisu rodom iz Banata ili nemaju veze sa ovim delom Vojvodine, su mogli da osete jedinstveni duh i naslute sve tajne koje šapuće ravničarski prostor o ljudima koji u njemu žive.

Program je vodila Jelena Ovuka. Muzičku podlogu zaslužnu za formiranje prijatne atmosfere i sve ređe viđane kulturne klime, sačinili su raznorodni izvođači.

Počev od Živojina Velimirovića, profesora na Novosadskoj akademiji, zatim Jelene Miljević,dirigent fakulteta Muzičke umetnosti u Beogradu i Sara Savović,student fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu,preko Marka Kačarevića, predstavnika poznatog sastava Srpski pravoslavni pojci, zaključno sa crepajačkim bendom Ded mandejs, koji je, doneo prijatni štimung i drugačiju notu.

Sa strane esnafa, stručno slovo i zvanično proglašenje otvorenosti izložbe, kazala je Jarmila Ćendić, istoričar umetnosti. Naposletku, a zapravo kao uvodničar, proizneo je kratak, nadasve topli govor, Nenadov nastavnik likovne umetnosti, Slavoljub Jovanović, magistar slikarstva, evocirajući uspomene na likovne početke svoga učenika, sa osvrtom na njegov evolutivni put i dosadašnja dostignuća.

Svoje vrste kuriozum je prisećanje nastavnikovo na prvo izlaganje Nenadovo u spotskom centru Šumice, još u gotovo detinjem dobu, kome je, tada kao i sada prethodila njegova reč. Za svaku nadu i ohrabrenje događajima ovakve vrste, jeste poseta u gotovo rekordnom broju, sa obzirom na kapacitet prostora, koji je jedva bio kadar da primi sve poštovaoce i znatiželjnike univerzalnog jezika, što, sliikarstvo pretenduje da bude.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *