Ne propustite! Prva samostalna izložba slika Eme Dišpiter u Kovačici

Prva samostalna izložba mlade umetnice Eme Dišpiter iz Padine biće svečano otvorena 27. oktobra u Kulturnom centru „Halupka“ u Kovačici.

Umetnost nam omogućava da pronađemo i izgubimo sebe u isto vreme… sa tim se u potpunosti slaže mlada umetnica iz Padine, Ema Dišpiter. Slika od malih nogu a inspiraciju pronalazi svugde i zato su njeni radovi raznoliki i svaki nosi svoju priču.

Umetnost je kažu stvorena sa namerom da se prenesu ideje ili emocije. Ljubav prema umetnosti je ta, koja podstiče ovu mladu umetnicu da stvara a inspiraciju dobija iz svakodnevnog života, nekih drugih slika, ili iz mašte. Kako navodi, ima i nekoliko slika, koje su tipične za kovačičku naivu a ljubav prema slikanju nastala je upravo dok je gledala poznatu naivnu slikarku Zuzanu Halupovu kako slika.

Ema je do sada kolektivno izlagala na mnogim mestima. Redovna je učesnica likovnih kolonija. Ono što je sada očekuje jeste prva samostalna izložba za koju se, kako kaže, priprema oko 4 meseca.

Izložba umetničkih radova Eme Dišpiter biće svečano otvorena u petak 27. oktobra u 19 sati u prostorijama Kulturnog centra „Halupka“ koji se nalazi u Domu kulture u Kovačici. Svi su dobrodošli.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *