Medenjaci zasadili svoje prvo drvo

Odeljenje „Medenjaci“ Predškolske ustanove „Kolibri“ iz Kovačice u utorak 24. oktobra je posadilo svoje drvo prijateljstva.

Ekološka svest se stiče od malih nogu. Deca slede primer i najbolja stvar koja se za njih može uraditi jeste pokazati im kako voleti prirodu u praksi. Sadnja drveća osim što je zanimljiva ona je i korisna i poučna. To je potvrđeno ponovo u Kovačici gde je odeljenje Predškolske ustanove „Kolibri“, Medenjaci posadilo svoje drvo.

Prema rečima vaspitačice Ane Cicka, na ideju da deca posade drvo i da uče o prirodi, došli su kada su tokom dečje nedelje čistili okolinu vrtića. Ispod lišća su nalazili kestenje a deca su pokazala veliko interesovanje za sam proces rasta kestena kao i sadnje. Za saradnju su pozvali Vladimira Kuharika iz Ekološkog pokreta opštine Kovačica, koji je Medenjacima objasnio gde se traži seme drveća, kako se ono sadi, kako izgleda a zatim su zasadili drvo lešnika.

Deca su bila i više nego zaintresovana i srećna zbog sadnje a zajedničkim snagama dobili su svoje drvo prijateljstva.

Cilj ove akcije je bio da deca od malena uče da svojom inicijativom mogu da menjaju svet, za početak – svoj kraj. Osim buđenja ekološke svesti ovakve zajedničke akcije stvaraju i divne uspomene.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *