Donatorsku tablu Vetroparka dobio i EPOK

Među dobitnicima donatorskih karti koje je Vetropark “Kovačica“ podelio 2. oktobra je i Ekološki pokret opštine Kovačica.

Predstavnici Vetroparka „Kovačica“ podelili su donacije za 12 udruženja građana, institucija, kao i sportskih klubova sa područja ove Južnobanatske opštine a u okviru projekta pod nazivom „Program podrške lokalnoj zajednici 2022/2023“. Projekat realizuju

izraelska kompanija „Enlight“ i „New energy solutions“ koja upravlja vetroparkom. Donatorska kartica pripala je i Ekološkom pokretu opštine Kovačica.

Prema rečima Vladimira Kuharika iz pomenutog udruženja, kao ekološki pokret, imaju potrebu i želju da rade na inovativnim idejama, a Vetropark je prepoznao značaj ove inicijative a to je prvi korak ka ostvarenju jedne velike ideje Ekološkog pokreta opštine Kovačica.

Podsetimo, pomenuti pokret, uz podršku Elektrawinds je u tekućoj godini na pijaci u Kovačici postavio kontejner, koji služi za reciklažu limenki.

Kako navodi Kuharik, ideja je da selo radi za selo, što znači da se sav prihod dobijen od reciklaže, uloži u selo i na taj način, da se ono razvija. Pored kontejnera će biti postavljena tabla, na kojoj će pisati gde će novac od reciklaže biti usmeren.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *