Dane Debeljače ulepšala je izložba slika i pozorišna predstava

U subotu 30. septembra, u okviru Dana Debeljače, otvorena je izložba slika, a publika je imala prilike da uživa i u pozorišnoj predstavi.

U okviru Dana Debeljače u subotu 30. septembra u večernjim satima ovaj dan je obeležen otvaranjem izložbe amaterskih umetničkih slika u organizaciji Doma Kulture „Jožef Atila”. Autori izložbe su iz Debeljače: Šandor Sič, Ilona Bodi, Antal Huska, Simona Kiš, Leonela Đolai, Leona Đinisov, Ema Krišan, Eva Đeri Lukač, Dragan Živanović, Ljiljana Terečik.

U večernjim satovima Amatersko pozorište “Thalija” iz Balatonsabadija u domu kulture “Jožef Atila“ izvelo je predstavu na mađarskom jeziku. Prema rečima direktora debeljačkog doma kulture, Lasla Hortija, sa Amaterskim pozorištem „Thalija“ imaju saradnju još od 2012. godine.

Publika je imala priliku da pogleda predstavu ovog mađarskog pozorišta pod nazivom “Mohačka bitka”. Reč je o komediji koju je režirao Laslo Agošton. Debeljača i pobratimljeni grad Balatonsabadi skoro dve decenije neguju uspešnu saradnju na polju obrazovanja i kulture.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *