„Iz opanaka u papuče“ – nesvakidašnja izložba u Padini

Na ovogodišnjim danima Padine svečano je predstavljena i nesvakidašnja izložba u etnografskom slovačkom muzeju Petraš. Ovekovečeno je 70 godina sakupljanja eksponata.

Izložba nesvakidašnjih eksponata u etnografskom slovačkom muzeju u Padini. – naslov

U okviru dana Padine održana je i izložba u etnografskom muzeju Petraš, gde su prikazani i predstavljeni nesvakidšnji eksponati koji su stari i do 4 veka.

Ovogodišnja manifestacija održana je pod imenom „Iz opanaka u papuče“ a akcenat je bio na staroj obući, izrađenoj u raznim modelima i od raznih materijala, kao što su drvo, koža vuna i drugi.

Na svečanom otvaranju izložbe brojnim posetiocima se obratila Danijela Markuš ispred Asocijacije za edukaciju i regionalni razvoj, Miloš Čobrda, predsednik Mesne zajednice Hlboke, etnolog Zdenka Obšust pročitala je prilog na temu obuće, a prisutnima se obratio i vlasnik muzeja i organizator izložbe, Pavel Petraš, kao i Marijana Meljiš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica. „Odu lepoti“ pročitala je Adrijana Čižik, a pesmom je program obogatila Melani Marušnjik uz muzičku pratnju Vladimira Halaja. Osim što je izložba veoma lepa, ona nas uči da čuvamo stare predmete jer su vredniji nego što mislimo.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *