Božićno-novogodišnji vašar u Padini okupio veliki broj ljudi

Kako se čitava lokalna zajednica organizovala oko vašara, tako je i božićno novogodišnji vašar okupio veliki broj ljudi u Padini. Organizator vašara bila je Mesna zajednica Padina uz pomoć i podršku lokalne samouprave. Na tezagama moglo se kupiti gotovo sve – od igle do lokomotive, a izlagali su prodavci iz svih mesta opštine Kovačica.

Pored ozbiljnih kreativaca, među prodavcima bili su i deca iz PU Kolibri, ali i učenici Osnove škole Maršal Tito iz Padine. Takođe, u vašaru su učestvovala i Udruženja žena, kako iz Padine, tako i iz Kovačice. Svoj doprinos dali su i lovci iz Padine.

Na tezgama su se mogle naći rukotvorine, kozmetka, kolači, torte, medeljaci, ukrasi, sve ono što treba jednom domaćinstvu u vreme praznika.

Za magičnu božićnu atmosferu zaduženi su Evangelistička crkva i verske zajednice, pa su nastupali mali, odnosno, mladi hor, sa preko pedesetoro dece, i hor odraslih.

Mesna zajednica Padina pobrinula se i za slikanje sa Deda Mrazom i njegovim pomoćnicima, vilenjacima, a nije izostalo ni toplo osveženje.

Iz Padine ćete retko otići praznog stomaka, te su i na ovom vašaru služene kobasice, uz vino, rakiju i čaj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *