Posna trpeza UŽ Vidovdan i važnost darivanja

Udruženje žena Vidovdan obeležilo je predbožićni post uz učenike Osnovne škole Sava Žebeljan u Crepaji. Udruženje žena Vidovdan ima brojne tradicionalne manifestacije, od Festivala jabuka, Šoljica kafe zove na razgovor, do one posevćene posnoj trpezi. Gastronomska manifestacija Posna trpeza se održava od 2016. godine, a posvećena je svim đakonijama koje domaćice mogu napraviti tokom božićog posta. Ove godine vredne Vidovdanke posvetile su manifestaciju različitim vrstama pita.

Sve što su napravile izložile su u holu osnovne škole u Crepaji, a učenici su se obradovali, kako ovoj poseti, tako i hrani koje su Vidovdanke darovale upravo učenicima i osoblju škole.

Pored toga, deca su naučila nešto novo o važnosti posta, a zauzvrat dobila su i bombone.Prema rečima Jasmine Isajlov, ova manifestacija posvećena posnoj trpezi je samo jedna u nizu oni koje organizuje Udruženje žena Vidovdan, a sve manifestacije imaju za cilj promovisanje darovanja kao jednog od važnih elemenata hrišćanske vere, pogotovu u vreme praznika.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *