„Zabeleženo objektivom“ – sto godina Udruženja žena u Padini

Udruženje žena iz Padine povodom Dana Padine je 18. avgusta svečano otvorilo izložbu fotografija o njihovom radu.

Udruženje žena iz Padine je u prepunom holu Osnovne škole “Maršal Tito” upriličilo povodom sto godina od osnivanja i dvadeset godina od obnavljanja ovog društva 18. avgusta svečano otvaranje izložbe “Zabeleženo objektivom” o radu udruženja u šestnaest tematskih celina, sa akcentom na rad u ovom veku.

Predsednica udruženja Elenka Hanjik je pozdravila brojne zvanice iz lokalne samouprave – mesne zajednice i opštine, evangelističke crkve i Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine.

Recitovala je potpredsednica udruženja Ivana Čapo – Povolni. Za dve muzičke tačke programa bili su zaduženi Juraj i Pavel Ljavrošovi, kao i Jan Huđec. Jedna od autorki ove zanimljive izložbe Elenka Đuriš kazivala je prisutnima o jubileju i samoj postavci. Izložbu je otvorila Dušanka Petrak, predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine u Srbiji.

Tokom otvaranja je trajala na videobimu i video prezentacija ovog materijala. Elenka Hanjik i Zdenka Obšust pripremaju knjigu o radu društva a sve članice društva i sada već prepoznatnjivu padinsku akciju i atrakciju “Njeno veličanstvo, bundeva”.

Proslava sto godina od osnivanja prvog ženskog udruženja u Padini i dvadeset godina od obnavljanja rada Udruženja žena Padina održaće se u nedelju 27. avgusta u prostorijama osnovne škole “Maršal Tito” sa početkom u 16. časova.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *