KUD „Sveti Sava“ obeležava 20 godina postojanja

U Crepaji će u nedelju 11. juna biti održan koncert povodom 20 godina postojanja KUD „Sveti Sava“.

KUD „Sveti Sava“ ima četiri folklorne grupe i dva tamburaška orkestra a trenutno broji više od 100 članova. Ovo kulturno-umetničko društvo iz Crepaje osnovano je sa ciljem da bi se deca okupljala, ali i da bi se čuvala tradicija. Kako navodi jedna od rukovodilaca KUD „Sveti Sava“, Blagica Živojinović, ovakve aktivnosti pozitivno utiču i na zdravlje i razvoj deteta a ujedno se kroz pesmu i igru neguje i čuva od zaborava kultura i tradicija.

Rukovodioci folklorih grupa u KUD-u „Sveti Sava“ su Zoran Radojčić, Milena Bjelić, Blagica Živojinović, a tamburaških orkestara Marko Štetin, Relja Jerkovački i Uroš Čalić.

U nedelju 11. juna povodom obeležavanja 20 godina postojanja, KUD „Sveti Sava“ održaće koncert u Crepaji. Nastupiće sve folklorne grupe, kao i orkestar pomenutog društva, a na binu će izaći i gosti folklorni ansambl Doma kulture „Dojna“ iz Uzdina, KUD „Jovan Aćimac“ iz Kumana i KUD „Uroš Predić“ iz Orlovata.Koncert će se održati na letnjoj bini na pijaci u Crepaji sa početkom u 18 sati.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *