Supersonični Šulja za 11 sati brži od drugoplasiranog

Supersonični avion leti brzinom većom od zvuka. A supersonični kovačički as sa padinskim korenima, Mihal Šulja je protutnjao Slovačkom na nadmetanju najboljih ultramaratonaca ostavivši iza sebe drugoplasiranog u zaostatku od 11 sati.

Na poznatom i priznatom takmičenju „Od Tatri prema Dunavu” (“Od Tatier k Dunaju”) reprezentativac Srbije je deonicu od severoistoka do jugozapada Slovačke u dužini od 345 km pretrčao u vremenu novog vlastitog rekorda i naravno, oborivši i rekord staze.

“Banatski Mihalić” ima među rekorderima – ultramaratoncima koji su se oprobali na ovoj stazi već sada teško dostižno vreme od 43 sata i 47 minuta.

“Srpski Zatopek” je od 18. avgusta na pomenutom prestižnom slovačkom ultramaratonu daljinu koja je tačno ravna deonici od Beograda do Vranja savladao u skoro 15 sati bržem vremenu od sopstvenog rekorda postavljenog 2020. godine.

Ovaj ultramaraton se inače svake godine od 2012. godine trči od turističko-sportskog gradića Jasna u planinskom vencu Nizke Tatri do Bratislave.Takmiči se u dve disciline: štafetno i solo – pojednici.

Atletičar pančevačkog Dinama je sa rezultatima postignutim još prethodne godine posto najbolji ultramaratonac svih vremena iz zemalja bivše Jugoslavije.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *