Niz manifestacija u čast Mihajlu Pupinu

U organizaciji Memorijalnog kompleksa “Mihajlo Pupin” i RCMT iz Pančeva u toku oktobra meseca biće održan niz manifestacija u čast rođenja velikog naučnika.

Tokom oktobra meseca, u Memorijalnom kompleksu „Mihajlo Pupin“ nizom manifestacija biće obeležen dan Pupinovog rođenja. Prva u nizu manifestacija zakazana je za 9. oktobar.

Prema rečima predsednika Saveta Mesne zajednice Idvor, Svetislava Zakića, u ponedeljak 9. oktobra će se održati Svečana akademija posvećena Mihajlu Pupinu, održan će biti i kulturno – umetnički program a himnu Srbije otpevaće operska diva Ljubica Vranež. Nakon toga će biti projekcija drugog dela filma snimljenog u Idvoru, pod nazivom „Pupin i ja“.

Na manifestaciji će biti dodeljene i nagrade: Pupinova medalja, nagrada Prijatelj doma, nagrada počasnih građana Mesne zajednice Idvor, kao i nagrade za najdarovitije učenike iz cele Srbije i iz Pančeva. Na kraju će se održati polaganje venaca na spomenik Mihajla Pupina.

Kako u nastavku navodi predsednik Saveta MZ Idvor, 14. oktobra biće organizovana 4. poredu trka u čast Mihajlu Pupinu. 15. oktobra će biti organizovan godišnji koncert folklora, gde će pored FA Doma kulture „Mihajlo Pupin“ nastupiti i gostujući folklorni ansambli.

U planu je, da se u Idvoru tokom oktobra odigraju i dve pozorišne predstave. Svi su dobrodošli, da svojim dolaskom uveličaju ove manifestacije.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *